اشپزی , ۱۹۵ بازدید

:: Welcome To Music8 ::



تصویر اموزش اشپزی ایرانی

با سلام خدمت بانوان و اقایان خوش اشتها ایرانی وخارجی.

در خدمت شما هستیم با معرفی چند سایت برای اموزش اشپزی غذاهای ایرانی.

حتمی شده تا به حال بخواید غذای خاصی بپزید ولی خوب با دستور پخت این غذا اشناییت ندارین یا خیلی خوب اشنا نیستین

نگران نباشید چون از این به بعد قرار که شما هم یکی از بهترین اشپزها در ایران باشید.

سایت اول

با وورود به این سایت شما میتونید بهترین غذاهای ایرانی رو تهیه و مصرف کنید برای وورود   اینجا کلیک کنید


سایت دوم

با وورود به این سایت شما میتونید یکی از بهترین اشپزهای ایران باشید برای وورود    اینجا کلیک کنید


   و در ادامه میپردازیم به تارخچه اشپزی ایرانی و وابستگی های این کار هنری.



در تاریخ افسانه‌ای ایران آمده است که پختن خوردنی از دوران پادشاهی ضحاک آغاز شد. پیش از آن دیوها به این هنر آشنایی داشتند و انواع آش‌ها و اباهای خوش و خوردنی‌های لذیذ را می‌پختند. از میان نوشته‌هایی که از زبان پهلوی در دست است در رساله دلکش خسرو کواتان و ریتک (خسرو و ریدگ) نکاتی دربارهٔ خورش‌ها و خوردنی‌ها و شیوهٔ بکار بردن و چگونگی آنها در دوره ساسانی به دست می‌آید که در تنظیم تاریخ آشپزی در ایران مآخذ معتبر است. نام بسیاری از طعام‌های ایرانی و اصطلاحات طباخی که معرب کرده شده است در کتاب‌های زبان عربی دیده می‌شود. در زبان عربی کتاب‌های چندی در زمینهٔ آشپزی وجود دارد که با پخت‌وپز ایرانیان بی ارتباط نیست چه از حیث اصطلاح و واژه میان این دو دسته شباهت‌هایی دیده می‌شود. این امر احتمالاً به این سبب بوده است که در دستگاه‌های دیوانی و اداری خلفای عباسی تعداد زیادی از ایرانیان دخیل بودند و طبعاً آداب و عادات آنان در زندگی اعراب نفوذ کرده، از جمله روش آشپزی ایران در زمان عباسیان مورد توجه قرار گرفته است. در زبان فارسی ۴ کتاب مستقل در آشپزی شناخته شده است که عبارتند از:

  1. کارنامه در باب طباخی و صنعت آن تألیف حاجی محمدعلی باورچی بغدادی از عصر شاه اسماعیل
  2. مادةالحیوة از نورالله آشپز شاه عباس
  3. «نسخه شاه جهانی» این کتاب در دوران پادشاهی شاه جهان (۱۰۲۷-۱۰۶۸) از پادشاهان مغولی هند تألیف شده است.
  4. «کارنامه» تألیف نادرمیرزا نویسندهٔ کتاب تاریخ تبریز است که در عصر قاجار نوشته شده است.[۱]

انواع خوراک ایرانی[ویرایش]

همه خوراک‌ها بر اساس شاخصه‌هایی همچون نوع مصرف، روش پخت‌وپز، گوناگونی مواد اولیه مورد استفاده و یا منطقه‌ای که آن غذا (پزا) رایج و شناخته شده است؛ تقسیم‌بندی می‌شوند. از مهم‌ترین خوراک‌های ایرانی می‌توان به آبگوشت، قورمه سبزی و کباب‌های ایرانی اشاره کرد.

خوراکهای ایرانی را می‌توان در انواع زیر طبقه‌بندی نمود[۲]:

  • انواع آش، حلیم، اشکنه، کله جوش
  • انواع آبگوشت و سوپ، شوربا
  • انواع کوکو، کوفته و دلمه
  • انواع فراورده‌های لبنیاتی
  • انواع شامی، کتلت و فلافل
  • انواع ته‌دیگ‌ها
  • انواع پلو، چلو و پلو مخلوط
  • انواع خورش و قلیه
  • انواع کباب و جوجه کباب
  • انواع برانی، خوراک لوبیا، عدسی، نرگسی و مسما
  • انواع شیرینی، دسر، و شربت
  • انواع ترشی، رب، شور و چاشنی
  • انواع ته‌چین‌ها
  • انواع ادویه‌جات و چاشنی‌های غذایی
  • انواع خوراک سنتی با گوشت، مرغ، میگو و ماهی
  • انواع خوراک با کله، پاچه، دل، قلوه، مغز و سیرابی

ارتباط آشپزی ایرانی با دیگر شیوه‌های آشپزی[ویرایش]

طرز آشپزی ایرانی با شیوهٔ آشپزی کشورهای افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق و ترکیه همانند است.

صبحانه ایرانی[ویرایش]

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی است. عدسی، هلیم وکله پاچه از مهم ترین غذاهای مخصوص صبحانه می‌باشد که در ایران طرفدار زیادی دارد و در ایام تعطیل مردم ترجیح می‌دهند از آن‌ها استفاده کنند، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات(عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در هلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی است. حلیم در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. یکی از غذاهای سنتی ایرانی کله پاچه است.

غذاهای دیگر مورد استفاده توسط ایرانیان چای و شیر و خامه. تخم مرغ آب‌پز، خیار و گوجه تازه. نیمرو و سبزی خوردن. لوبیا چیتی یا عدسی یا هلیم. استفاده ازحلوا ارده (بویژه درفصل سرد) و پنیر. شیربرنج و آب میوه فصل. فرنی، کره و مربای هویج. ساندویج مرغ یا تخم مرغ، سبزیجات مانند کاهو و میوه. مصرف آب میوه‌های طبیعی بویژه پرتقال یا میوه‌هایی که ویتامین ث دارند – نان و پنیر، خرما یا گردو.


منبع ویکی پدیا...............





ادامه مطلب

برچسب ها اشپزی ایرانی اشپزی ایرانی ویکی پدیا اموزش اشپزی ایرانی تعم غذای ایرانی تهیه غذای ایرانی خوشمزه ترین غذا های ایرانی روش پخت غذای ایرانی وابستگی های اشپزی ایرانی چگونه اشپزی یادبگیرم چگونه یک اشپز خوب شوم

نظر دادن یادت نره

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

نظرات ارسال شده


  1. Milad Hosseini:

    سلام دوست گرامی ، بلاگ جالبی دارین :)

     

    آیا تمایل دارین با بلاگ " عسل تکسو " تبادل لینک نمایید ؟

    همانطور که میدانید تبادل لینک با بلاگ ها و سایت های "هم موضوع" میتواند اثر بسیار خوبی در رشد دو طرف تبادل بگذارد !!!

     

    اگر موفق بودید به بلاگ بنده مراجعه و اعلام نمایید .

    با تشکر و احترام 

    موفق باشید :)



    علی:

    بلاگی در مورد ابزار آشپزی
    http://abzar-ashpazi.blog.ir/post/%D9%81%D8%B1-%D8%AA%D9%88%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%88-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C-%DA%86%DB%8C-%D8%A8%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D9%85



    ناشناس: از این چیزا بیشتر بزارین خیلی خوب بود ممنونم

    امار سایت به صورت ماهیانه

    مجل مچ

    جستجوگر

    شبکه اجتماعی

    تبلیغات با بنر

    محل بنر شما

    تبلیغات با بنر کوچک

    محل بنر شما